12.10.2020
poniedziałek

Zupa ziemniaczana, ryż z truskawkami, owoc, kompot.
 *seler, produkty mleczne, gluten,

13.10.2020 wtorek

Zupa z soczewicy, karkówka pieczona, ziemniaki, surówka z buraczków, kompot, owoc
*seler, produkty mleczne, gluten,                             

14.10.2020
środa

 

15.10.2020
czwartek

Zupa ryżowa, kotlet pożarski, ziemniaki, surówka z marchewki i chrzanu, kompot
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,          

16.10.2020
piątek

Zupa brokułowa, ryba, ziemniaki, surówka z kapusty, herbata, owoc                                                                                                    *gluten, jaja, seler, produkty mleczne, ryba,

19.10.2020
poniedziałek

Zupa grochowa, placki po węgiersku, herbata, owoc.
 *gluten, jaja, seler, produkty mleczne                           

20.10.2020
wtorek

Zupa cebulowa, makaron z mięsem drobiowym i warzywami, herbata, owoc.
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

21.09.2020
środa

Zupa kalafiorowa, ryż zapiekany, kompot, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne,

22.10.2020
czwartek

Zupa rosołowa, bitki wieprzowe, ziemniaki, surówka, herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

23.10.2020
piątek

Zupa pomidorowa, ryba, ziemniakami, surówka, kompot .
*seler,  produkty mleczne, gluten , jaja, ryba,

Informujemy, że należność za obiady w miesiącu październiku wynosi 105,00 zł.
Pieniądze proszę wpłacać do 10.10.2020r.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto
 
29 8642 1184 2018 0070 7664 0005.
 
W tytule wpłaty należy podać : Szkoła Podstawowa nr 3, ul.Stróżowska 4, 38 – 500 Sanok,
nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
 
Nieobecność ucznia na obiadach trwajaca dłużej niż dwa dni należy zgłaszać w pierwszym
dniu nieobecności telefonicznie od godz. 9.00 do godz. 10.00. Nr telefonu 13 46 310 71

28.09.2020
poniedziałek

Zupa neapolitańska, zraz z kaszą, surówka z ogórków, herbata, owoc
 *seler, jaja, produkty mleczne, gluten,

29.09.2020 wtorek

Rosół z makaronem, mięso z warzywami, ziemniaki, herbata 
*seler, produkty mleczne, gluten,                             

30.09.2020
środa

Krupnik, naleśniki z serem, mus śliwkowy, herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

01.10.2020
czwartek

Zupa ogórkowa, kotlet drobiowy, ziemniaki, surówka grecka, kompot, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,          

02.10.2020
piątek

Zupa jarzynowa, pierogi, jogurt, herbata, owoc                                                                                                    *gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

05.10.2020
poniedziałek

Zupa pieczarkowa krem, spagetti, kompot, owoc
 *gluten, jaja, seler, produkty mleczne                           

06.10.2020
wtorek

Zupa pomidorowa, sznycel z jajka, ziemniaki, fasolka, herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jajka,

07.10.2020
środa

Zupa szpinakowa, bitki, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

08.10.2020
czwartek

Zupa ryżowa, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana, herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jajka,  

09.10.2020  piątek

Zupa koperkowa, ryba, ziemniaki, surówka, kompot, owoc.
*seler, produkty mleczne, gluten , jaja, ryba,


* substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji

* zastrzegamy drobne zmiany w jadłospisie

   

14.09.2020
poniedziałek

Zupa ogórkowa, sznycel mielony, ziemniaki, ćwikła z chrzanem, owoc, kompot.
 *seler, produkty mleczne, gluten ,jaja,

15.09.2020 wtorek

Zupa ziemniaczana, fasolka po bretońsku z chlebem, kompot, owoc
*seler, produkty mleczne, gluten,                             

16.09.2020
środa

Zupa koperkowa, gołąbki z sosem pomidorowym,  herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne,

17.09.2020
czwartek

Zupa rosołowa, filet z kurczaka w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot
*gluten, seler, produkty mleczne ,jaja,          

18.09.2020
piątek

Zupa kalafiorowa, racuchy, mus owocowy, herbata, owoc                                                                                                    *gluten, jaja, seler, produkty mleczne,

21.09.2020
poniedziałek

Zupa pieczarkowa, jajo sadzone, sałata, herbata, owoc.
 *gluten, jaja, seler, produkty mleczne                           

22.09.2020
wtorek

Zupa cebulowa,  sznycel pożarski, ziemniaki, surówka grecka, herbata, owoc.
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

23.09.2020
środa

Zupa fasolowa, leczo, kompot, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne,

24.09.2020
czwartek

Barszcz z ziemniakami, makaron z serem, herbata, owoc
*gluten, seler, produkty mleczne, jaja,

25.09.2020
piątek

Zupa selerowa, ryba, ziemniakami, surówka, kompot
*seler,  produkty mleczne, gluten , jaja,


* substancje lub produkty powodujące alergię lub reakcje nietolerancji

**zastrzegamy drobne zmiany w jadłospisie

 Informujemy, że należność za obiady w miesiącu wrześniu wynosi 105,00 zł. Pieniądze proszę wpłacać do  10.09.2020 r.
Należność za obiady należy wpłacać przelewem na konto:
29 8642 1184 2018 0070 7664 0005
W tytule wpłaty należy podać:  Szkoła Podstawowa nr 3, ul. Stróżowska 4, 38-500 Sanok, nazwisko i imię dziecka, klasa oraz miesiąc, którego dotyczy wpłata.
 
  Nieobecność ucznia na obiadach trwającą dłużej niż dwa dni należy zgłosić w pierwszym dniu nieobecności telefonicznie od godz. 900do 10 00, wówczas należność za obiady zostanie odliczona. Tel. do szkoły 13 46 31 071.

 

Obiady w stołówce szkolnej wydawane są na przerwach:

1130 – 1145

1230 – 1245

1330 – 1340

REGULAMIN STOŁÓWKI SZKOLNEJ w Szkole Podstawowej nr 3  w Sanoku

 POSTANOWIENIA OGÓLNE

  1. Stołówka szkolna jest miejscem spożywania posiłków  przygotowywanych przez pracowników kuchni szkolnej dla uczniów i pracowników szkoły.
  2. Stołówka zapewnia posiłki gotowane w formie dwudaniowego obiadu.
  3. Cena jednego obiadu ustalona jest przez Dyrektora Szkoły w porozumieniu z organem prowadzącym szkołę.
  4. Posiłki wydawane są w godzinach od 11:30 do 15:00.
  5. Aktualny tygodniowy jadłospis umieszczany jest na tablicy informacyjnej.
  6. Informacja o wysokości opłat za posiłki za poszczególny miesiąc umieszczana jest na tablicy informacyjnej i stronie internetowej szkoły.
  7. Podczas wydawania obiadów na stołówce mogą przebywać tylko osoby spożywające posiłek.
  8. Regulamin obowiązuje od 02.01.2018 r.

 UPRAWNIENIA DO KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI:

  1. Korzystanie ze stołówki szkolnej jest odpłatne.
  2. Ze stołówki szkolnej mogą korzystać:
  • uczniowie wnoszący opłaty indywidualnie na podstawie „ Karty zgłoszenia ucznia na obiady w roku szkolnym …” złożonego przez rodziców lub opiekunów  dziecka

u kierownika świetlicy,

  • uczniowie, których dożywianie dofinansowuje MOPS i GOPS na podstawie wydanych decyzji,
  • nauczyciele oraz inni pracownicy szkoły wnoszący opłaty indywidualne.

 WNOSZENIE OPŁAT ZA POSIŁKI

  1. Opłata za obiady wnoszona jest z góry do 10 dnia każdego miesiąca u kierownika świetlicy lub drogą elektroniczną na rachunek bankowy szkoły:

Szkoła Podstawowa nr 3 w Sanoku, ul. Stróżowska 4, 38-500 Sanok 

Bank spółdzielczy  29 8642 1184 2018 0070 7664 0005

W tytule przelewu proszę podać imię i nazwisko dziecka, klasę, miesiąc za który dokonywana jest wpłata. 

ZWROTY ZA NIEWYKORZYSTANE OBIADY

  1. Planowaną nieobecność /zawody, wycieczki, kino, teatr itp./ należy zgłosić u kierownika świetlicy  dwa dni wcześniej.
  1. Nieobecność losową ucznia trwającą dłużej niż dwa dni rodzic lub opiekun zobowiązany jest zgłosić w pierwszym dniu nieobecności dziecka do godziny 9.00 u wychowawców  świetlicy lub telefonicznie pod nr 134631071 .
  1. W przypadku spełnienia w/w warunków, kwota uiszczonych z góry opłat za  niewykorzystane posiłki podlega zwrotowi. Koszt niewykorzystanych obiadów odliczony będzie przy opłacie za następny miesiąc.

ZASADY ZACHOWANIA NA STOŁÓWCE

  1. Uczniowie  korzystający z obiadów zobowiązani są do pozostawienia kurtek w szatni, plecaków na półkach w stołówce.
  2. Podczas wydawania obiadów zabrania się pobytu w pomieszczeniach stołówki osobom  nie spożywającym posiłków w tym również  rodzicom uczniów, osoby te przebywają w holu szkolnym.
  3. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady, obowiązuje kolejka w jednym szeregu.
  4. Podczas spożywania posiłków obowiązują zasady kulturalnego zachowania.
  5. Po spożytym posiłku uczniowie zobowiązani są pozostawić swoje miejsce w należytym porządku i czystości, brudne naczynia odnieść w wyznaczone miejsce.
  6. Nadzór nad uczniami w stołówce sprawują wychowawcy świetlicy. Szczególnym nadzorem objęte są dzieci z klas I.
  7. Konsekwencje finansowe za szkody materialne spowodowane przez ucznia w sposób umyślny ponosi rodzic lub opiekun prawny.